Spas u zadnji čas — 7 predloga kuda za 1. maj

Kasno popodne 30. april, imate društvo, kupili ste pivo, ćumur, odlične kobasice, i kao i prethodnih pet godina planirate da idete na Avalu/Frušku goru/Košutnjak/mesto na kom se sjati bar još milion ljudi.

Možda ste i u onoj drugoj grupi koja još ne zna gde bi.

U svakom slučaju evo nekih novih, manje poznatih, srpskih destinacija bez gužve, a sa prelepom prirodom.

Oplenac

oplenac

Crkva-mauzolej, Karađorđev grad sa muzejem, Kraljevski vinski podrum, a pored istorijskog i kulturnog nasleđa, topolski kraj obiluje vinogradima, brdima i proplancima. Na nekom od njih ćete sigurno naći mesto za roštiljanje.

Carska bara

carska bara

Rezervat prirode Carska bara je vam je verovatno usput ukoliko ste iz severnog dela Srbije: Između Beograda, Novog Sada i Zrenjanina u međurečju Tise i Begeja. Dakle, reke, kanali, jezera i brda sa mnogo autohtonih vrsta životinja i biljaka. Ukoliko ste ljubitelj prirode, ovo je idealno mesto za vas.

Rajačke pimnice

Verovatno najmanje poznati biser i zaštićeno nacionalno blago naše zemlje. Dragi ljubitelji vina, u ovom selu se nalazi 292 kamene kućice, tj. vinska podruma. Ukoliko vas auto navede put Negotina, ne oklevajte!

Kovilj

kovilj

Za Kovilj kažu da je to selo na kraju sveta u kom žive rode. Rodno mesto Laze Kostića, osim prirodnih lepota, od drugih sela, izdvaja i voda koja je svuda okolo — što za hlađenje piva, to i za pecanje i bacanje ribe na žar.

Perućac

perucac

Naselje i jezero Perućac u podnožju Tare je pravo mesto ukoliko biste da se spuštate čamcima niz Drinu, kupate u samom jezeru ili vozite brodom. Nadamo se samo da vremenska prognoza greši i da će biti dovoljno sunca.

Bela Crkva

Grad jezera i “Vojvođanska Venecija” sa svojih sedam jezera ne bi trebalo zaobići ovog proleća. Jedno jezero Vračevgajevsko je uređeno i pogodno za kampovanje. Pakujte se i krenite večeras!

Mali Zvečan

mali zvecan

Ukoliko biste da odete na Kopaonik, a voleli biste da zaobiđete gužvu, probajte sa Malim Zvečanom. Relativno blizu najpoznatije srpske turističke destinacije, brdovito i bogato šumama i vodama.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *