parkirani automobil

Saveti za vožnju koje nećete čuti u auto školama

Možda ste u stanju da napravite polukružni čak i na uskim raskrsnicama, a pritom upravljate volanom kao da ste za kormilom broda, ali polaganje vozačkog ispita je tek početak velikog puta.

Ukoliko želite da se popnete na vrh lanca ishrane motorne vožnje postoji mnoštvo veština koje vam mogu pomoći da uštedite vreme i novac, pa i učini svako vaše putovanje lepšim. Mi smo izabrali neke od naših favorita koje vas u autoškoli nikad neće naučiti.

Kako brzo ohladiti auto bez klime

Ako sunce sija na vaš parkiran auto u istom momentu ga pretvara u pokretni staklenik gde temperatura može prevazići 40 stepeni. Strašno, zar ne? Postoji rešenje i za to. Kad stignete do vašeg automobila, otvorite do kraja samo suvozačevo vozilo, a zatim otvorite i zatvorite vrata sa vozačeve strane pet puta dok stojite sa spoljne strane. Dok ovo radite stvoriće se veliki protok vazduha koji će izbaciti topao vazduh kroz prozor i tako učiniti unutrašnjost izdržljivom dok ne izađete na put. Nažalost, ovo takođe može izgledati malo čudno sa strane posmatrača.

Kako ne zaboraviti gde ste se parkirali

Ukoliko posedujete pametni telefon sa ugrađenim GPS-om postoji mnoštvo aplikacija koja će vas sačuvati od crvenila. Skinite bilo koju koja vam se dopada i nakon što ste izabrali mesto potrebno je samo da obeležite mesto i ono će sačuvati koordinate. Kad ste spremni da krenete pokazaće vam pravac do vaših kola. Ukoliko nemate pametni telefon savetujemo vam da okačite maramicu na antenu ili čak i postavite malenog zmaja ukoliko pirka vetar (doduše ovo se ne preporučuje za parking na aerodromu).

Kako priključiti sve spravice u kola

Upaljač za cigarete od 12V može delovati beskorisno ukoliko želite da prikačite PlayStation ili punjač za telefon, ali upornost se isplati. USB punjači koje možete priključiti na upaljač su sada ozbiljno jeftini i možete ih kupiti u bilo kojoj radnji sa tehnološkom opremom ili čak i na internetu. Ukoliko želite da ponekad koristite sprave od 220V, možete kupiti inverter, ali oni mogu biti veliki i skuplji. Dodatan savet, ukoliko planirate da koristite veliki broj sprava ne zaboravite da uključite motor s vremena na vreme kako vam ne bi iscrpelo akumulator.

Kako precizno parkirati auto u garaži

Da li vam se nekad desilo idete malo po malo kako bi na kraju dotakli predmet koji nikako niste želeli da dotaknete. Većini nama sigurno da jeste. Pogrešno smo procenili razdaljinu, a čak i mala ogrebotina zna da košta kako bi se sanirala. Jedan od najboljih načina jeste da imate još jednu osobu koja će da vas usmerava kako biste vi pronašli najbolje mesto. Nakon toga okačite tenisku lopticu da visi sa plafona tako da u trenutku stizanja na to savršeno mesto ono dotakne vaše zanje ili prednje staklo. Ukoliko postanete baš dobri u ovome, možda čak i dobijete dodatni prostor u garaži.

Kako poboljšati perfomanse bilo kojeg vozila

Svako vozilo može ići brže i koristiti manje goriva bez obzira kakav je motor i koliko je star. To je ono u šta čvrsto verujemo. I ne, ovo nije jeftina reklama već fizika. Uklonite svu bespotrebnu težinu iz vašeg vozila i ono će biti mnogo efikasnije. Za početak možete krenuti od sitnih stvari kao što su knjige koje ne čitate, rezervne cipele, hrana i piće, jakna, itd. Nakon toga možete krenuti sa ozbiljnijim stvarima. Ako uglavnom vozite po gradu možete zameniti vaš rezervni točak penom za popravku pneumatika. Isto tako, ukoliko nikad ne vozite više od jednog putnika, zašto ne biste izbacili zadnja sedišta, ona su neverovatno teška. Vrlo jednostavnim promenama možete umanjiti težinu vašeg auta i do 50kg.

Uživajte u vožnji!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *