službeno putovanje

10 aplikacija koje vam mogu pomoći na službenim putovanjima

Da li često putujete poslovno? Službena putovanja, bila ona unutar države ili u inostranstvo, zahtevaju određenu dozu pripreme.

Pre svega, morate da isplanirate rutu, ostanete u kontaktu sa kolegama dok ste na putu i morate da nađete hotel. Organizacija ovih stvari može biti poprilično jednostavna uspomoć aplikacija.

Za vas smo izlistali 10 aplikacija koje mogu biti od velike pomoći svakom poslovnom putniku. Sve navedene aplikacije su dostupne kako za Android tako i za iOS telefone.

Mooveit

Ako putujete u neki grad koji ne poznajete biće vam potrebno da znate nešto više o gradskom prevozu pre nego što nađete najbolju rent a car uslugu u tom gradu. Moovit aplikacija je dostupna za mnogo gradova, a između ostalog i za Beograd. Vrlo lako možete pronaći najbolji način da stignete od jedne tačke do druge koristeći autobus, tramvaj ili trolejbus.

WhatsApp

Koristeći WhatsApp možete ostati u kontaktu sa kolege u bilo kojem delu dana i gde god se nalazite. WhatsApp je verovatno najbolja aplikacija ovog tipa koja vam dozvoljava da šaljete i primate poruke i pozive.

Google maps

Brinete se da se možete izgubiti na vašem putu do mesta sastanka? Ovaj problem vam je rešen ako koristite ovu aplikaciju koristeći funkciju navigacije. Samo navedite svoju destinaciju i aplikacija će vas usmeriti ka pravom mestu.

Slack

Teško pronalazite vreme da odgovarate na emailove dok ste na poslovnom putu? Slack vam dozvoljava da brzo i komforno komunicirate sa kolegama. Sa ovom aplikacijom možete slati privatne i javne poruke u realnom vreme. Takođe, postoji opcija slanja i primanja dokumenata koja vam može biti veoma korisna.

HotelTonight

Ako još uvek niste rezervisali hotel u gradu gde putujete ovo je prava aplikacija za vas. Sa ovom HotelTonight aplikacijom možete vrlo brzo pronaći last-minute ponude hotela. Hoteli širom sveta listaju svoja slobodna mesta unutar ove aplikacije.

Oanda Currency converter

Ukoliko idete na poslovna putovanja van zemlje često ćete morati da razmišljate o kursu valute zemlje u kojoj ste. Sa Oanda aplikacijom vrlo lako ćete moći da vidite koji je trenutni kurs i pretvorite dinare u bilo koju drugu valutu. Ova aplikacija je takođe veoma korisna i turistima.

Hopper

Ako ste jedan od šteljivih putnika koji uvek traže jeftine letove Hopper je aplikacija za vas. Hopper će vam reći koje je najbolje vreme za letenje kao i gde da kupite najbolju kartu. Takođe možete obeležiti let i reći će vam kad karte budu dostupne po najboljim cenama.

FlightAware

Niko ne želi da se na poslovnom putovanju dese neočekivane stvari poput odloženih letova ili čak i prekinutih. Sa ovom aplikacijom dobićete informacije u realnom vremenu o svim letovima širom sveta. Kad god se objavi vest primićete poruku. Ovako vas avio kompanija više nikad neće iznenaditi.

Skype

Do sada je već svako upoznat sa Skype-om i samim tim je morao biti na našoj listi. Skype vam dozvoljava da komforno razmenite video pozive sa kolegama sa udaljenih lokacija. Ukoliko imate nešto o čemu bi trebalo brzo da porazgovarate, preko ove aplikacije možete obavljati i samo pozive ili čak i samo chat.

Google Translate

Tokom službenih putovanja, verovatno ćete imati priliku da odete u zemlju gde ne znate jezik. Google translate vam može pomoći u ovoj situaciji. Ova aplikacija prevodi šta god želite da kažete u preko 100 različitih jezika.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *